Nami nami... Koska päätin viettää pisteilyssä hiihtolomaa, tein kahvin seuraksi tämän herkullisen piirakan. Mielestäni on parhaimmillaan vielä aavistuksen lämpimänä, mutta täytteet jähmettyvät kokonaan vasta jäähtymisen jälkeen.

404947.jpg

Pohja: muropohja, tein tällä kertaa itse, kun pakkasessa ei moista ollut.

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2½ dl karkeita vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti.

Päälle mustikoita ja vadelmia, en mitannut määrää kun suoraan isosta pakastepussista ripottelin, mutta noin 3dl. Sen verran, että pohja peittyy.

  • Rahkaseos: 1prk maitorahkaa (käytin Ehrmannin rasvatonta) 
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Levitä taikina piirakkavuokaan (halkaisija n. 28cm), ripottele päälle marjat ja kaada päälle rahkaseos.

Koska mulla on tapana saada piirakoitten reunat kärventymään, niin paistoin tätä 175 asteessa n.50min. Kovemmalla lämmöllä riittää lyhyempi aika. Kun rahkaseos muuttuu mattamaiseksi pinnaltaan, se on hyytynyt.